Minilex - Lakipuhelin

Henkilöyhtiö ja verovuosi

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Henkilöyhtiöllä tarkoitetaan kommandiittiyhtiötä tai avointa yhtiötä, joissa vähintään kaksi yhtiömiestä harjoittavat elinkeinotoimintaa. Henkilöyhtiöt ovat toiminnastaan kirjanpitovelvollisia. Kirjanpito perustuu tilikauteen.

Avoimen yhtiön ja kommandiittiyhtiön on pidettävä kahdenkertaista kirjanpitoa. Tämä tarkoittaa, että sekä rahan lähde, että rahan käyttö, rekisteröidään jokaisesta liiketapahtumasta. Tavallisesti tilikausi on 12 kuukautta. Tämä 12 kuukauden ajanjakso voi kahdenkertaista kirjanpitoa pitävällä olla muukin 12 kuukauden jakso kuin kalenterivuosi. Tilikausi voi olla lyhyempi tai pitempi kuin 12 kuukautta silloin, kun toimintaa aloitetaan, lopetetaan tai tilinpäätöksen ajankohtaa muutetaan – tällöin kuitenkin enintään 18 kuukautta.

Verovuosi on lähtökohtaisesti kalenterivuosi. Verovuonna saadut tulot ovat veronmaksun perustana. Jos kuitenkin tilikausi ei ole kalenterivuosi, katsotaan verovuodeksi se tilikausi, tai ne tilikaudet, jotka ovat päättyneet kalenterivuoden aikana.

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »Selvitä lakiasiasi heti

Lakiasiat kannattaa aina selvittää heti, ainakin itselle. Lakipuhelimen juristit selventävät oikeutesi ja velvollisuutesi sekä antavat neuvoja kuinka sinun tulisi asiassasi toimia. Näin toimimalla estät ennakolta ongelmien ja riitojen syntymisen tai niiden pahentumisen.

» Suomen suurin lakipalvelu auttaa - Soita 0600 12 450 »Esimerkki

Jos tilikausi on esimerkiksi 1.4.2017-31.3.2018, verovuodeksi muodostuu 2018, koska tilikausi päättyy kalenterivuonna 2018.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


 

Selaa lakitietoa