Minilex - Lakipuhelin

Esisopimus molempia tai vain toista osapuolta sitovana

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Ennen kiinteistön varsinaista kauppaa on mahdollista tehdä esisopimus tulevasta kaupasta. Tällöin varmistetaan toisen sitoutuminen tilanteessa, jossa kaupan lopullinen tekeminen ei vielä ole mahdollista. Esisopimus voi tulla kyseeseen esimerkiksi tilanteessa, jossa neuvottelut ovat kesken rahoitusjärjestelyiden vuoksi. Esisopimus voidaan tehdä sekä molemminpuolisesti että vain toista osapuolta sitovana.

Esisopimus on muodoltaan tehtävä samalla lailla kuin normaali kiinteistön kauppa. Kauppahinta ja muu vastike voidaan kuitenkin jättää myöhemmin sovittaviksi esisopimukseen laitettujen perusteiden mukaisesti. Lisäksi sopimuksessa tulee mainita päivä, johon mennessä kauppa on lopullisesti tehtävä. Mikäli maininta puuttuu, esisopimus raukeaa viiden vuoden kuluessa sen tekopäivästä. Osapuolet voivat luonnollisesti sopia pidemmästäkin ajasta.

Mikäli esisopimus on tehty molemminpuolisesti, kummallakin osapuolella on oikeus vaatia toista tekemään kauppa. Jos toinen siitä kieltäytyy, voi toinen kanteella vaatia tätä kaupan tekemiseen. Kanteen perusteella tuomioistuimen päätös korvaa kauppakirjan. Osapuolella on myös oikeus korvaukseen. Mikäli myyjä luovuttaa esisopimuksen kohteen jollekin muulle, on kärsineellä osapuolella oikeus saada korvaus kärsimästään vahingosta.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]