Minilex - Lakipuhelin

Elintarvikkeiden laadun valvonta kuuluu maa- ja metsätalousministeriölle

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Maa- ja metsätalousministeriön (MMM) vastuualueisiin kuuluu luontoon, vesistöihin, eläimiin, maaseutuun, maatalouteen, bio- ja kiertotalouteen sekä paikkatietoihin liittyvät asiat. MMM hoitaa valtioneuvostossa toimialansa lainsäädäntötyötä. MMM:n yhtenä vastuualueena on ruoka ja maatalous ja siihen liittyen mm. elintarvikkeiden turvallisuuden ja laadun valvonta.

Elintarvikevalvonnan tehtävänä on varmentaa elintarvikkeiden turvallisuutta sekä varmentaa elintarvikkeen laadusta ja koostumuksesta annettavien tietojen oikeellisuutta.

Maa- ja metsätalousministeriö on vain yksi toimija elintarvikeketjun turvallisuuden valvonnassa. Suomen elintarvikeketjun laatu toteutetaan monen eri tahon yhteistyönä, joista keskeisiä ovat alan yritykset ja toiminnanharjoittajat, järjestöt, laboratoriot ja paikalliset viranomaiset. Ruokavirasto johtaa, ohjaa ja kehittää MMM:n hallinnonalalla elintarvikeketjun turvallisuuden ja laadun varmistamista. Johdon, ohjauksen ja kehittämisen tavoitteena on tehokas, yhtenäinen ja kohdistettu valvonta koko ketjussa.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


 

Selaa lakitietoa