Kaksi asianomistaa menivät yhteisellä kyydillä Turkuu hovioikeden pääkäsittelyyn. Toinen heistä omisti auton ja oli kuljettaja.Heillä oli suullinen sopimus kyydistä. Myöhemmin selvisi että kuljettaja oli tarkoittanut ilmaista kyytiä, mutta ei ollut sitä selvästi ilmaissut vaan kyydissä ollut ymmärsi, että kyseessä on kyyti josta hän maksaa kuljettajale matkakorvausta. Hän laskutti kyydistä, tarkoituksenaan maksaa kuljettajalle kyydistä saamansa rahat. Kuljettaja teki päätöksestä tyymättömyyden ilmaisun ja valitusen ja syytti valituksessa matkustajaa petoksesta. Kuljettaja ei ottanut yhteyttä matkustajaan jota päätös myös koski ja selvittänyt asiaa ensin hänen kanssaan. Onko kuljettajan valitus lainvoimainen?

1 vastaus


Minilex

33 vastausta

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Hei! Kiitos yhteydenotostasi!

Suullinen sopimus on sitova, mutta todistelun helpottamiseksi sopimukset laaditaan yleensä kirjallisesti. Tällaisessa tapauksessa ei varmasti tullut mieleenkään, että sopimus tulisi laatia, koska kyseessä on niin arkipäiväinen ilmiö. Kyseessä on väärinkäsitys, joka on saanut liian suuren merkityksen.

Ymmärtääkseni kyydissä ollut asianomistaja siis oikeudelta vaati matkakorvausta, jotta hän voisi maksaa kuljettajalle, koska hän oletti kuljettajan haluavan kyydistä rahaa. Kuljettajalle tämä tuli kuitenkin yllätyksenä, ja siksi kuljettaja luuli, että kyydissä ollut yritti huijata. Oletan, että tämän vuoksi kuljettajana toiminut asianomistaja teki valituksen ja syytti petoksesta.

Tuomioistuin varmasti ottaa käsiteltäväkseen valituksen ja selvittää sen. Tällöin kyydissä ollut asianomistaja voi kertoa, että hänen tarkoituksenaan ei ollut huijata rahaa, vaan hän aidosti luuli, että kyydistä tulisi maksaa. Kyydissä olleen asianomistajan voisi olla hyvä ottaa yhteyttä myös kuljettajana toimineeseen asianomistajaan, jotta yhteisymmärrys voitaisiin saavuttaa. Tällöin kuljettaja voisi mahdollisesti perua valituksensa.

Suosittelen olemaan yhteydessä lakimieheemme, jotta voite yhdessä käsitellä valituksen estämistä.

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi




Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »

[chatbot]