Hei!
Olen Amiin Waranuch, 20v. Minulla on tälläinen ongelma, kun olin alunperin Thaimaan kansalainen. Mutta minusta tuli Suomen kansalainen, kun perheeni teki perheen sisäisen adoption. Asiasta riippumatta, minulla on silti Thaimaan kansalaisuus.

Nyt olen matkustamassa Thaimaaseen ja tuli tälläinen asia vastaan. En ole käynnyt täällä Suomessa vielä armeijassa ja jos menen Thaimaaseen ja tietoni tarkistetaan niin minut saatetaan ottaa kiinni ja viedään sinne armeijaan. Koska periaatteessa olen myöskin thaimaalainen, niin he luulevat että "välttelen" palvelusaikaa siellä. Armeija siellä kestää 2 vuotta ja ennen armeijaa viedään varmaankin putkaan/vankilaan. En halua, että näin käy. Miten voin katkaista Thaimaan kansalaisuuden kokonaan? Tai mitä tässä tilanteessa voi tehdä lain mukaan?

1 vastaus


Minilex

30 vastausta

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Suhtautuminen kaksoiskansalaisuuteen ja kaksoiskansalaisten velvollisuuksiin vaihtelee valtioittain hyvinkin paljon. Suomi hyväksyy kaksoiskansalaisuuden, jolloin ihminen voi olla yhtä aikaa Suomen kansalainen ja jonkun muun valtion kansalainen. Suomen kansalaisuudesta säädetään tarkemmin kansalaisuuslaissa
Jossain maissa taas puolestaan ensimmäisen kansalaisuuden menettää automaattisesti, jos henkilö saa toisen valtion kansalaisuuden. Jokainen valtio päättää itsenäisesti siitä, miten kansalaisuus saadaan ja miten siitä voi luopua. Jos haluat luopua Thaimaan kansalaisuudesta, sinun täytyy selvittää kyseisen maan viranomaisilta, kuinka kansalaisuudesta voi käytännössä luopua.

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »