Minilex - Lakipuhelin

Onko uskottomuudesta somessa kertominen yksityiselämää loukkaavaa tiedon levittämistä?

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Jos puoliso eron jälkeen julkisesti jakaa arkaluontoisia tietoja eron syistä ja toisen osapuolen uskottomuudesta vasten tämän tahtoa Facebookissa tms, onko teko rangaistava?

1 vastaus


756 vastausta

Hei,

Rikoslain mukaan yksityiselämää loukkaavan tiedon levittämisestä tuomitaan henkilö, joka oikeudettomasti joukkotiedotusvälinettä käyttämällä tai muuten toimittamalla lukuisten ihmisten saataville esittää toisen yksityiselämästä tiedon, vihjauksen tai kuvan siten, että teko on omiaan aiheuttamaan vahinkoa tai kärsimystä loukatulle taikka häneen kohdistuvaa halveksuntaa. Tekoa voidaan tilanteessasi pitää yksityiselämää loukkaavan tiedon levittämisenä. Toisen yksityiselämää koskevia tietoja ei ole lupa jakaa Facebookissa lukuisten ihmisten saataville. Henkilön uskottomuudesta kertomisen voidaan katsoa aiheuttavan vahinkoa tai kärsimystä hänelle taikka häneen kohdistuvaa halveksuntaa. Yksityiselämää loukkaavan tiedon levittämisestä tuomitaan sakkoa.

Teko voi täyttää myös kunnianloukkauksen tuomitsen kriteerit. Kunnianloukkauksesta tuomitaan henkilö, joka esittää toisesta valheellisen tiedon tai vihjauksen siten, että teko on omiaan aiheuttamaan vahinkoa tai kärsimystä loukatulle taikka häneen kohdistuvaa halveksuntaa, taikka muuten halventaa toista. Kunnianloukkauksesta tuomitseminen kuitenkin edellyttää, että toisesta esitetty tieto on valheellinen. Kunnianloukkauksesta tuomitaan sakkoa.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi




Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »

[chatbot]