Kaksikielisessä kunnassa työnantaja suostuu vain antamaan työtodistuksen toisella kotimaisella ja kehoittaa käännättämään työtodistuksen toiselle kotimaiselle omalla kustannuksella. Onko lain mukaista, onko lain mukaan työntekijällä oikeus saada todistus molemmilla kielillä? Työnantaja tarjoaa asiakkailleen palveluja molemmilla kielillä mahdollisuuksien mukaan.

1 vastaus


Minilex

30 vastausta

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Hei, kiitos kysymyksestäsi!

Työntekijällä on oikeus työtodistukseen ja on lainvastaista jättää se toimittamatta, mistä voi koitua seurauksia. Vaatimuksesi ruotsinkielisestä työtodistuksesta ei näyttäisi kuitenkaan perustuvan lakiin. Työsopimuslain mukaan työntekijällä on oikeus saada työtodistus, mutta työtodistuksen kielestä ei ole erikseen säädetty laissa. Työnantajalla ei siten ole nimenomaista velvoitetta toimittaa työtodistusta esimerkiksi ruotsin kielellä. Vaatimasi oikeus voidaan niin sanotusti hylätä lakiin perustumattomana.

Esimerkiksi kirkon jäsenellä on oikeus saada häntä koskevat yksityiset kirkolliset toimitukset äidinkielellään, suomeksi tai ruotsiksi, mikä seuraa suoraan laista. Vastaavaa sääntelyä ole olemassa työsopimuslain osalta.

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi




Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »

[chatbot]