Voinko nostaa kunnianloukkaus syytteen, jos kouluni opettaja komentaa minua sillä tavalla, kuin puhuisi eläimelle, naksuttavilla äänillä, yli 60 ihmisen edessä? Ja kun vastaan tähän asiallisesti että minulle voi puhua kuin normaalille ihmiselle, eikä kuin eläimelle, kaikki opettajat suuttuivat minulle, sain suullisen varoituksen, iläviä kommentteja siitä ettenkö olisi aikuismainen, vaan erittäin lapsellinen, kun seison kunniani takana. Kukaan koulustamme ei ottanut tätä tosissaan, en saanut edes anteeksipyyntöä, joten haluaisin nostaa kunnianloukkaus syytteen julkisesta nöyryyttämisestä, ja halveksumisesta.

1 vastaus


Minilex

6 vastausta

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Hei!

Kunnianloukkauksesta voidaan tuomita ensinnäkin henkilö, joka esittää toisesta valheellisen tiedon tai vihjauksen siten, että teko on omiaan aiheuttamaan vahinkoa tai kärsimystä loukatulle taikka häneen kohdistuvaa halveksuntaa. Kunnianloukkaus voi tulla kyseeseen myös silloin, jos henkilö muutoin kuin edellä mainitulla tavalla halventaa toista. Tällöin henkilö esittää esimerkiksi loukkaavan mielipiteen tai elehtii toista halventavalla tavalla. Kertomasi mukaan opettajasi on komentanut sinua julkisesti loukkaavalla äänensävyllä. Kunnianloukkauksen tunnusmerkistö saattaa täyttyä tapauksessa.

Jos haluat tekijän vastuuseen kunnianloukkauksesta, on sinun ensin tehtävä asiasta rikosilmoitus poliisille. Suosittelisin kuitenkin ennen rikosilmoituksen tekemistä vielä selvittämään asiaa koulun muun henkilökunnan kanssa, jos vain mahdollista. Myös Minilexin lakipuhelin on apunasi, jos sinulle jäi vielä kysyttävää asiasta.

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »