Minilex - Lakipuhelin

Vuosiloma määräaikaisessa työsuhteessa

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Aivan kuten vakituisessakin työsuhteessa, myös määräaikaisessa työntekijällä on pääsääntöisesti samat perusteet vuosiloman kerryttämiseen. Työnantaja ei saa asettaa työntekijöitään eriarvoiseen asemaan työsuhteen laadun perusteella, eikä näin ollen määräaikaisessa työsuhteessa työskentelevältä voida evätä hänen oikeuttaan vuosilomaan. Yleensä tilanne voi kuitenkin olla sellainen, että määräaikaisuus on niin lyhyt, että työntekijä ei kerkeä työskennellä lomanmääärytymiskauden ajalla, eikä näin ollen myöskään pitää vuosilomaansa konkreettisesti. Tällöin työsuhteen päättyessä määräaikaisuuden loppumiseen työntekijällä on yleensä oikeus saada pitämättömistä lomapäivistä niin kutsuttu lomakorvaus, eli pitämättömät lomat maksetaan hänelle rahana yleensä viimeisen palkanmaksun yhteydessä. 

Jos työntekijällä on samalla työnantajalla useita määräaikaisia sopimuksia peräkkäin, ja hänelle on aina työsuhteen päättyessä maksettu rahakorvaus, voi hänellä kuitenkin olla oikeus pitää lovaa vastaava vapaa. Tältä vapaalta työnantajalla ei ole palkanmaksuvelvollisuutta.

Työntekijän ja työnantajan väliseen sopimusvapauteen kuuluu myös se, että loman pitämisestä lomakauden ulkopuolella on mahdollista keskustella. Jos siis työntekijälle kertyy lomaa, mutta hän ei kerkeä työskennellä sellaisena ajankohtana, että saisi pitää lomansa lomakautena, voi hän keskustella asiasta ja koittaa sopia niin, että hän saisi pitää lomansa myös muuna kuin lomakauden aikana.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi




Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]