Minilex - Lakipuhelin

Ulosotto ja irtain omaisuus

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Ulosotto on menettely, jossa maksamatta jääneet velat suoritetaan velkojalle viranomaisen eli ulosottomiehen toimittaman pakkotäytäntöönpanon avulla. Irtainta omaisuutta ovat esimerkiksi velallisen palkka, esineet, arvopaperit ja ajoneuvo, jotka voidaan häneltä ulosmitata. Jotta omaisuus voidaan ulosmitata, tulee sen olla ulosmittauskelpoista, mikä merkitsee, että sen tulisi olla yksilöitävissä, sillä on taloudellista arvoa eikä sen luovuttamista ole laissa kielletty.

Ensisijaisesti velalliselta ulosmitataan hänen käteinen raha, pankkitilillä olevat varat, hänen palkkansa tai työeläkkeensä. Mikäli velallisella ei ole tällaisia rahallisia varoja, ulosmitataan häneltä muuta irtainta omaisuutta, kuten esimerkiksi hänen omistama auto tai vene. Velallisella, joka on luonnollinen henkilö, on niin sanottu erottamisetu. Tämä tarkoittaa sitä, että esineitä, jotka ovat välttämättömiä velallisen elämisen ja toimeentulon kannalta, ei saada ulosmitata. Erottamisetu koskee esimerkiksi tavanomaista koti-irtaimistoa, henkilökohtaisia esineitä ja koulu- ja opiskelutarvikkeita.

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »


Selvitä asiasi heti

Lakiasiat kannattaa aina selvittää heti, ainakin itselle. Lakipuhelimen juristit selventävät oikeutesi ja velvollisuutesi sekä antavat neuvoja kuinka sinun tulisi asiassasi toimia. Näin toimimalla estät ennakolta ongelmien ja riitojen syntymisen tai niiden pahentumisen.

» Suomen suurin lakipalvelu auttaa - Soita 0600 12 450 »


On mahdollista, että velallisen irtain omaisuus jää hänen haltuun, mutta hän ei saa esimerkiksi myydä sitä tai luovuttaa muutoin eteenpäin. Mikäli velallinen ei maksa velkojaan, voidaan hänen omaisuus ulosmitata ja myydä velkojen maksamiseksi. Lisätietoa ulosotosta ja irtaimen omaisuuden ulosmittauksesta kannattaa vielä erikseen kysyä Minilexin lakimiehiltä.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


 

Selaa lakitietoa