Minilex - Lakipuhelin

Tytäryhtiön toiminnan lopettaminen

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Osakeyhtiön toiminnan lopettamiseksi on useita keinoja. Käytännössä toiminnan lopettaminen tapahtuu yhtiön purkamisella tai sulautumisella. Molemmilla on kuitenkin erilaisia vaikutuksia, ja yhtiön johdon on tapauskohtaisesti harkittava, kumpi ratkaisu on yrityksen kannalta tarkoituksenmukaisempi. Niin sulautumisessa kuin yhtiön purkautumisessakin päämääränä on usein sulautuvan tai purkautuvan yhtiön lopettaminen. Tytäryhtiön toiminta voidaan siten päättää sulautumisella (tytäryhtiösulautuminen) taikka tytäryrityksen purkamisella, joka toteutetaan tavallisesti vapaaehtoisesti niin sanotun selvitysmenettelyn avulla.

Osakeyhtiölain mukaan tytäryhtiösulautumisessa vastaanottava yhtiö saa tytäryhtiöosakkeiden sijaan sulautuvan yhtiön kaikki velat ja varat. Tällöin siis tytäryhtiö lakkaa olemasta eli purkautuu mutta sen varat ja velat siirtyvät eteenpäin vastaanottavalle yhtiölle. Tytäryhtiösulautuminen on lisäksi vastikkeeton tapahtuma.

Osakeyhtiö puretaan selvitystilan kautta. Selvitystilalla ei kuitenkaan ole yhteyttä konkurssimenettelyyn. Selvitystilamenettely on tarkoitettu niitä tilanteita varten, joissa yhtiössä on enemmän varoja kuin velkoja. Selvitysmenettelyn tarkoituksena on yhtiön varallisuusaseman selvittäminen, yhtiön omaisuuden muuttaminen rahaksi, yhtiön velkojen maksaminen sekä velkojen maksamisen jälkeen jäljelle jääneen omaisuuden jakaminen osakkeenomistajille.

Kun purettava osakeyhtiö on konsernin tytäryhtiö, tytäryhtiön koko liiketoiminta siirtyy sisäisesti vastaanottavan yhtiön haltuun. Purkamisen seurauksena purkautuvan tytäryhtiön omaisuus siirtyy vastaanottavan emoyhtiön kirjanpitoon.

Lakimiehemme neuvovat tytäryrityksen toiminnan lopettamista koskevissa kysymyksissä.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi




Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]