Minilex - Lakipuhelin

Työturvallisuudesta huolehtiminen on myös työntekijän velvollisuus

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Työturvallisuus on asia, josta sekä työnantaja että työntekijä ovat velvollisia pitämään huolta. Päävelvollisuus työturvallisuudesta on työnantajalla, mutta myös työntekijä on velvollinen huolehtimaan työturvallisuudesta.

Käytännössä työntekijän velvollisuus työturvallisuudesta huolehtimiseen toteutuu, kun työntekijä tekee työt huolellisuudella ja riittävällä varovaisuudella, noudattaen niitä ohjeita, joita työn teosta ja turvallisuustekijöistä on annettu. Erilaiset työtehtävät tai työolot saattavat kuitenkin vaatia toisistaan eroavien työturvallisuustoimenpiteiden noudattamista, joten työntekijän on toimittava näiden mukaisesti.

Työntekijän tulee huolehtia paitsi omasta, myös työkavereidensa työturvallisuudesta. Turvallisuudesta huolehtiminen on mahdollista kuitenkin vain työntekijän käytössä olevien keinojen mukaisesti.

Yleisen työturvallisuudesta huolehtimisvelvollisuuden lisäksi työntekijän tulee ilmoittaa työnantajalle työturvallisuuteen vaikuttavat puutteet ja viat heti, kun on ne huomannut. Viat voivat esiintyä esimerkiksi työkoneissa, työturvallisuusvälineissä tai työpaikan rakenteissa. Vioista on ilmoitettava jo silloin, jos ne saattavat aiheuttaa tapaturman tai sairastumisen vaaraa. Lisätietoja aiheesta voit kysyä juristeiltamme.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi




Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]