Minilex - Lakipuhelin

Työsopimus soveltamisala

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Työsopimus on työnantajan ja työntekijän välinen sopimus, ja sen sisältö voi vaihdella jokaisen työntekijän kohdalla erikseen. Työsopimusta laatiessa on kuitenkin otettava huomioon vallitseva lainsäädäntö ja työehtosopimukset.

Yleensä kiellettyä on sopia asioista työntekijän haitaksi niin, että hänen työsopimuksensa ehdot muodostavat laista tai työehtosopimuksen sisällöstä huonommiksi. Työsopimus sitoo molempia sen osapuolia. Työnantajan tärkein velvollisuus on palkanmaksu työntekijän työsuoritusta vastaan. Tämän lisäksi laissa säädellään esimerkiksi velvollisuudesta huolehtia työntekijöiden työterveyshuollosta, työturvallisuudesta ja muista työntekoon vaikuttavista asioista.

Työehtosopimus sitoo, eli sen allekirjoittaessa työntekijälle muodostuu työntekovelvollisuus. Molempien osapuolien on noudatettava työsopimuksen sisältöä, ja sen yksipuolinen muuttaminen on yleensä kiellettyä ellei käsillä ole esimerkiksi irtisanomisperuste taloudellisista- tai tuotannollisista syistä johtuen.

Työsopimuksessa on yleensä mainittu myös työsuhteen päättämisperusteet, eli irtisanomisaika, tai määräaikaisuuden peruste jolloin työsuhde päättyy ilman irtisanomisaikaa. 

Työsopimusta siis sovelletaan työsuhteeseen, joka muodostuu työnantajan ja työntekijän välille heidän allekirjoittaessaan sopimuksen.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi




Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]