Minilex - Lakipuhelin

Työrikokset: Työturvallisuusrikos tai työturvallisuusrikkomus

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Työturvallisuusrikoksesta tai työturvallisuusrikkomuksesta voidaan tuomita työnantaja tai työnantajan edustaja. Rangaistuksen antaminen edellyttää sitä, että työnantajan tai edustajan menettely on johtunut tahallisuudesta tai huolimattomuudesta. Työturvallisuusrikos edellyttää lisäksi sitä, että työnantaja on rikkonut työturvallisuusmääräyksiä tai aiheuttanut työturvallisuusmääräysten vastaisen puutteellisuuden tai epäkohdan työturvallisuudessa. Työturvallisuusrikos voi aiheutua myös silloin, jos työnantaja on mahdollistanut työturvallisuusmääräysten vastaisen tilan jatkumisen siten, että työnantaja on laiminlyönyt valvoa työturvallisuusmääräysten noudattamisen. Myös taloudellisista, toiminnan järjestämistä koskevista tai muista työsuojelun edellytyksistä huolehtimatta jättäminen voi aiheuttaa epäilyn työturvallisuusrikoksesta.

Työturvallisuusrikoksesta työnantaja voidaan tuomita sakkoon tai enintään yhdeksi vuodeksi vankeuteen. Työturvallisuusrikkomus puolestaan on työturvallisuusmääräysten rikkominen, jota voidaan pitää vähäisenä työturvallisuuden kannalta. Työturvallisuusrikkomus liittyykin useimmiten käyttöönotto- tai määräaikaistarkistusten tekemiseen, suojalaitteiden asentamiseen, koneiden käyttöön liittyvien ohjeiden antamiseen tai työtä koskevan luvan hankkimiseen. Myös varoitus- tai ohjemerkintöjen turmelemista voidaan pitää työturvallisuusrikkomuksena. Lisäksi työturvallisuuslain, jossa esimerkiksi määritellään työturvallisuusrikkomus, nähtävilläpitovelvollisuuden laiminlyönti voi johtaa työturvallisuusrikkomukseen. Työturvallisuusrikkomuksesta työnantaja tai tämän edustaja voidaan tuomita enintään sakkorangaistukseen.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi




Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]