Minilex - Lakipuhelin

Työntekijän velvollisuudet

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Työntekijällä on erilaisia velvollisuuksia. Luonnollisesti työntekijän tärkein velvollisuus on työn tekeminen. Siihen liittyy erilaisia sivuvelvoitteita, kuten uskollisuusvelvoite, kuuliaisuusvelvoite, kilpailevan toiminnan kielto työsuhteen aikana sekä ollaan voitu sopia kilpailukieltosopimuksesta.

Työntekijällä on uskollisuusvelvoite. Se tarkoittaa sitä, että työntekijän on vältettävä kaikkea sellaista, mikä on ristiriidassa sen kanssa, mitä hänen asemassaan olevalta työntekijältä voidaan odottaa.

Henkilökohtaiseen työntekovelvoitteeseen liittyy läheisesti kuuliaisuusvelvoite. Sen nojalla työntekijän on toteltava työnantajan työhön liittyviä määräyksiä.

Kilpailevan toiminnan kielto työsuhteen aikana tarkoittaa sitä, että työntekijä ei saa tehdä toiselle sellaista työtä tai harjoittaa sellaista toimintaa, joka voi vahingoittaa työnantajaa työsuhteessa noudatettavan hyvän tavan vastaisena kilpailutekona. Työntekijä voi kuitenkin tehdä muuta palkkatyötä, jos työnantaja on antanut siihen luvan taikka työnantaja ei ole sellaista työtä tietoisena siitä kieltänyt.

Työsopimuksissa voidaan lisäksi sopia kilpailukieltosopimuksesta työsuhteen jälkeen.

Työntekijä ei saa myöskään ilmaista työnantajan liike- tai ammattisalaisuuksia työsuhteen aikana. Jos työntekijä on saanut tiedot haltuunsa oikeudettomasti, kielto koskee myös työsuhteen päättymisen jälkeistä aikaa.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi




Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]