Minilex - Lakipuhelin

Työnantajan ja henkilöstön välinen yhteistoiminta

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Yhteistoiminnalla tarkoitetaan työnantajan ja henkilöstön välistä yhteistoimintaa. Henkilöstön, eli työntekijöiden puolella yhteistoiminnassa on työntekijöiden yhteinen edustaja, joka pääsääntöisesti on luottamusmies tai –valtuutettu taikka erillinen yhteistoimintaedustaja, jos luottamushenkilöä ei ole valittu. Myös työsuojeluvaltuutettu voi olla yhteistoiminnassa mukana, jos asia käsittelee työntekijöiden turvallisuutta ja terveyttä.

Yhteistoiminnaksi voidaan kutsua myös neuvottelua, jossa työnantaja ja työntekijä keskenään sopivat työsopimustasoisesta yhteistoimintasopimuksesta. Kuitenkin tässäkin tilanteessa työntekijällä on oikeus käyttää edustajaa. Yhteistoiminta tarkoittaa työnantajan ja henkilöstön neuvottelua työsuhteeseen kuuluvista tai liittyvistä oikeuksista ja velvollisuuksista.

Neuvotteluissa sovittavia asioita ovat esimerkiksi yrityksen yleiset suunnitelmat, periaatteet ja tavoitteet. Yhteistoimintaneuvotteluja käydään myös silloin, kun yritys joutuu muutoksien eteen, jotka aiheuttavat muutoksia henkilöstöön tai töiden järjestelyyn. Yhteistoimintaneuvotteluja on käytävä lisäksi liikkeen luovutuksen yhteydessä ja työvoimaa vähennettäessä esimerkiksi taloudellisten ja tuotannollisten syiden vuoksi. Yhteistoimintaneuvotteluissa on noudatettava tiettyjä määräaikoja esimerkiksi neuvottelujen pituuteen taikka neuvotteluista ilmoittamiseen liittyen.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi




Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]