Minilex - Lakipuhelin

Tuleeko testamentinsaajasta kuolinpesän osakas?

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Kuolinpesän osakkaat on määritelty lainsäädännössä. Kuolinpesän osakkaita ovat perilliset, eli ne jotka ovat oikeutettuja perintöön. Myös ne perilliset, jotka luopuvat perinnöstä, ovat kuolinpesän osakkaita. Kuolinpesän osakkaana on myös eronnut puoliso avio-oikeuden nojalla, jos ositus oli vielä toimittamatta perinnönjättäjän kuollessa. Leski ei ole kuolinpesän osakas vain sillä perusteella, että hän saa lainmukaisen käyttöoikeuden jäämistöön. Jos leski kuitenkin perii puolisonsa, on hän kuolinpesän osakas.

Yleistestamentin saaja on myös kuolinpesän osakas. Yleistestamentilla tarkoitetaan testamenttia, jolla perinnönjättäjä määrää omaisuudestaan yleisluontoisesti, mitään tiettyä erää erittelemättä. Perinnönjättäjä voi esimerkiksi määrätä koko omaisuutensa tietylle henkilölle, tai vaihtoehtoisesti tietyn murto-osan meneväksi tietylle henkilölle tai henkilöille. Tällaisen yleistestamentin saaja kuuluu siis kuolinpesän osakkaisiin. Sen sijaan erityistestamentin-, eli legaatinsaaja, ei kuulu kuolinpesän osakkaisiin. Legaatilla tarkoitetaan sellaista testamentti, jolla määrätään erityisesti tietystä omaisuudesta. Omaisuus voi olla vaikkapa tietty esine, kiinteistö tai rahamäärä.

Perinnönjakoa koskevat asiat ovat pääsääntöisesti monimutkaisia, ja usein onkin hyvä turvautua lakimiehen apuun. Oikeudellista apua voit tavoittaa Minilexin lakipuhelimesta, sekä Minilexin lakimiehiltä

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi




Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]