Minilex - Lakipuhelin

Törkeä tietoliikenteen häirintä kohdistuu tärkeisiin viesteihin

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Törkeässä tietoliikenteen häirinnässä on kyse samoista teoista kuin rikoksen tavallisessakin muodossa. Eli, joka puuttumalla postiliikenteessä tai tele- tai radioviestinnässä käytettävän laitteen toimintaan, lähettämällä ilkivaltaisessa tarkoituksessa radiolaitteella tai televerkossa häiritseviä viestejä tai muulla vastaavalla tavalla oikeudettomasti estää tai häiritsee postiliikennettä tai tele- tai radioviestintää, syyllistyy tietoliikenteen häirintään. Häirinnän törkeässä muodossa tehty teko on joiltain osin vakavampi.

Törkeyskynnys ylittyy, jos tietoliikenteen häirinnässä rikoksentekijä käyttää rikoksen tekemisessä hyväksi asemaansa kaapelilähetystoimintaa tai yleisradiotoimintaa harjoittavan laitoksen palveluksessa tai muuta erityistä luottamusasemaansa. Samoin, jos rikoksella estetään tai häiritään hätäkutsujen radioviestintää tai muuta sellaista tele- tai radioviestintää, jota harjoitetaan ihmishengen turvaamiseksi, on teko törkeä. Rangaistavuuden edellytys on kuitenkin aina, että tietoliikenteen häirintä on myös kokonaisuutena arvostellen törkeä.

Rangaistuksena törkeästä tietoliikenteen häirinnästä voidaan tuomita vankeuteen vähintään neljäksi kuukaudeksi ja enintään neljäksi vuodeksi. Myös kyseisen rikoksen yritys on rangaistava.

- Lakipuhelin neuvoo joka päivä klo 6 - 24 -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


 

Selaa lakitietoa