Minilex - Lakipuhelin

Sopimusrikkomus tilanne

» Selvitä asiasi heti - Soita 0600 12 450 »

Sopimusrikkomus tilanne on kyseessä, kun sopimuksen toinen osapuoli ei pysty täyttämään velvoitettaan tai täyttää sen puutteellisesti. Sopimusosapuolten välillä on siis suoritushäiriö. Toinen osapuoli ei voi täten toteuttaa sitä, mitä osapuolet ovat keskenään sopineet. Yleisiä sopimusrikkomus tilanteita ovat toisen osapuolen suorituksen viivästyminen sekä puutteellinen suoritus. Laki antaa osapuolille monia oikeuskeinoja ja velvoitteen tehostuskeinoja sopimusrikkomuksen sattuessa, koska sopimusrikkomukset ovat useimmiten sanktioituja. Tietyiltä sanktiolta voi kuitenkin välttyä, jos pystyy osoittamaan, että sopimusrikkomus johtuu toisen osapuolen toiminnasta tai ylivoimaisesta esteestä.

Sopimusrikkomuksen oleellisuus vaikuttaa siihen, että mitä toinen osapuoli voi vaatia sopimusrikkomuksen johdosta. Lievissä sopimusrikkomuksissa tulee usein vain hinnanalennus kysymykseen. Sopimuksen purkaminen vaatii useasti vakavaa rikkomusta. Rikkomuksen ei tarvitse olla objektiivisesti katsottuna vakava. Lievä myöhästyminen voi olla toiselle osapuolelle niin oleellinen, että olisi kohtuutonta, jos sopimusta ei saisi purkaa. Purkamisen lisäksi kysymykseen tulee usein myös vahingonkorvauksen vaatiminen. Vahingonkorvausta vaaditaan usein sopimusrikkomus tilanteissa, joissa toisen osapuolen viivästyminen aiheuttaa taloudellista haittaa toiselle.

» Anna lakipuhelimen neuvoa - Soita 0600 12 450 »Selvitä lakiasiasi heti

Lakiasiat kannattaa aina selvittää heti, ainakin itselle. Lakipuhelimen juristit auttavat sinua selvittämään oikeutesi ja velvollisuutesi sekä antavat neuvoja kuinka sinun tulisi asiassasi toimia. Näin toimimalla estät ennakolta ongelmien ja riitojen syntymisen tai pahentumisen.


Laaja lakimiesverkosto auttaa kaikissa lakiasioissa

Voit olla meihin yhteydessä sekä pienissä että suurissa asioissa. Eri oikeudenalat kattava laaja lakimiesverkosto hoitaa tarvittaessa lakiasiasi alusta loppuun. Etsimme halutessasi juuri sinulle sopivan lakimiehen ja tarkistamme oikeusturvavakuutuksesi soveltuvuuden tai mahdollisuutesi saada julkista oikeusapua valtion varoista. Älä siis jätä asiaasi hoitamatta, vaan soita meille ja anna asiantuntijoiden auttaa.

» Suomen suurin lakipalvelu auttaa - Soita 0600 12 450 »Sopimusrikkomus tilanteiden arviointiin vaikuttaa myös osapuolten välinen asema. Kuluttajaa suojataan kuluttajankaupassa. Kuluttajalle onkin annettu esimerkiksi normaalia laajempi purkuoikeus.

Sopimusrikkomus tilanteiden arviointiin vaikuttaa kuitenkin eniten se, että minkälaisesta sopimuksesta on kyse. Sopimukseen sovellettava laki vaikuttaa paljon siihen, että miten sopimusta tulkitaan ja mistä ylipäätään voidaan pätevästi sopia. Edellytykset esimerkiksi sopimuksen purkuun eroavat paljon asuntokaupan ja käytetyn autokaupan välillä. 

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa