Minilex - Lakipuhelin

Sähköinen kuluttajakauppa

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Sähköinen kuluttajakauppa eli etämyynti tarkoittaa hyödykettä koskevan sopimuksen solmimista yhden tai useamman etäviestimen välityksellä, esimerkiksi matkapuhelimitse yrityksen verkkokaupan kautta. Kuluttajansuojalain sähköistä kuluttajakauppaa koskevista säännöksistä ei voida pätevästi poiketa kuluttajan vahingoksi, ja säännöksiä sovelletaan lähtökohtaisesti kaikkien tavaroiden ja palvelujen sähköiseen kauppaan.

Etätarjontamenetelmiä ovat verkkokauppojen lisäksi esimerkiksi sähköposti, puhelinmyynti, tekstiviesti sekä digi-tv. Kyse on etämyynnistä vaikka toimitustavaksi valittaisiin nouto myymälästä, kunhan vain itse sopimus on tehty etänä.

Kuluttajan tulee saada tutustua laissa säädettyihin tietoihin ennen ostopäätöksen tekemistä. Tiedonantovelvollisuus koskee esimerkiksi tuotteen kokonaishintaa ja pääominaisuuksia. Yrityksen on ilmoitettava selkeästi, mistä tiedot ovat kuluttajan saatavilla. Yrityksen tulee toimittaa kuluttajalle vahvistus sopimuksesta kirjallisesti tai sähköisesti. Jos yritys ei lähetä vahvistusta, sopimus ei sido kuluttajaa. Kun kuluttaja on lähettänyt sähköisesti yritykselle tavaraa tai palvelua koskevan tilauksensa, yrityksen tulee ilmoittaa tilauksen vastaanottamisesta viivytyksettä sähköisesti kuluttajalle.

Kuluttajalla on oikeus peruuttaa tavaraa tai palvelua koskeva sopimus ilmoittamalla siitä myyjälle 14 päivän kuluessa tavaran vastaanottamisesta tai palvelusopimuksen tekemisestä. Jos kuluttaja käyttää peruuttamisoikeuttaan, hänen on palautettava vastaanotettu tavara tai muu palautettavissa oleva suoritus elinkeinonharjoittajalle 14 vuorokauden kuluessa peruuttamisilmoituksen tekemisestä. Kuluttaja on vastuussa palauttamisesta aiheutuvista välittömistä kustannuksista, jollei elinkeinonharjoittaja ole sitoutunut vastaamaan niistä. Kun kuluttaja on palauttanut tavaran tai muun palautettavissa olevan suorituksen, elinkeinonharjoittajan on viivytyksettä ja viimeistään 14 päivän kuluttua peruuttamisilmoituksen saatuaan palautettava kuluttajalta saadut suoritukset.

 

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa