Minilex - Lakipuhelin

Perinnönjako - Maistraatti

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Jos vajaavaltainen henkilö on kuolinpesän osakkaana, voidaan tämän johdosta joutua pyytämään maistraatilta lupa, että kuolinpesän omaisuus voidaan jakaa perinnönjaossa. Jos kuolinpesän osakkaat toimittavat kuolinpesän jakamisen sopimusjakona, on tällöin jakoehdotus esitettävä maistraatille. Jos pesänjakaja suorittaa perinnönjaon tällöin ei edunvalvojan tarvitse esittää perinnönjaon jakoehdotusta maistraatille eli holhousviranomaiselle. Tällöin puhutaan toimitusjaosta.

Kuolinpesää ei saa jakaa eli omaisuuden jakoa ei saa suorittaa ennen kuin maistraatti hyväksyy jakoehdotuksen. Maistraatti hyväksyy tai hylkää ehdotuksen ja tarvittaessa on tehtävä uusi ehdotus. Maistraatin tehtävä on valvoa edunvalvottavan etua. On hyvä muistaa, että maistraatin hyväksynnän jälkeen on vielä toimitettava perinnön jakaminen, sillä maistraatin hyväksyntä ei korvaa perinnön jakamista.

Haluatko kuulla lisää? Jäikö jotain kysyttävää? Ota yhteys meihin ja me autamme sinua. Lakimiehemme palvelevat sinua mielellään.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa