Minilex - Lakipuhelin

Perinnönjako vanhempien kuoltua

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Perinnönjaosta säädetään perintökaaressa. Perunkirjoitus on toimitettava kolmen kuukauden kuluttua vainajan kuolemasta. Kuolinpesää ei kuitenkaan ole pakko jakaa heti. Jako voidaan tehdä vasta sitten kuin se tuntuu hyvältä. Siihen voi mennä kuukausia tai jopa useita vuosikymmeniä. Mitään tiettyä aikaa jaolle ei ole säädetty. On myös mahdollista, että toinen vanhemmista kuolee ensin eikä hänen jälkeensä kuolinpesää jaeta. Sovitaan, että se jaetaan vasta toisenkin vanhemman kuoltua. Tällöin tulee huomioida omaisuuden ositus niin, että kummankin vainajan kulinpesä saa suhteellisesti oman osuutensa.

Pääsääntöisestihän rintaperilliset ovat niitä, jotka perivät omat vanhempansa. Mikäli rintaperillisiä eli lapsia ei ole, ei voida puhua vanhempien perimisestä. Rintaperilliset voivat päättää, että he jakavat kuolinpesät vasta molempien kuoltua. Näin taataan se, ettei leskeksi jääneeltä vainajalta jouduta viemään osaa omaisuutta pois. Tarkasti otettuna leski ei kuitenkaan omista kuin puolet omaisuudesta avio-oikeuden nojalla ja toisen puoliskon omistavat kuolinpesän osakkaat. Kuolinpesä voi siis päättää jakaa kuolinpesät vasta yhdessä molempien vanhempien kuoltua. Perukirjoitus on kuitenkin aina tehtävä, vaikka jakoa ei vielä sillä hetkellä suoritettaisikaan. 

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi




Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]