Minilex - Lakipuhelin

Osuuskunnan sääntöjen laatiminen

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Osuuskunnan perustamisen yhteydessä on laadittava perustamiskirja, josta tulee käydä ilmi perustettavan osuuskunnan säännöt. Näissä säännöissä on vähintäänkin mainittava perustettavan osuuskunnan toiminimi, osuuskunnan kotipaikkana toimiva Suomen kunta, osuuskunnan toimiala, osuuden nimellisarvo eli osuusmaksun suuruus ja sen suorittamisaika ja -tapa sekä osuuskunnan tilikausi.

Sääntöjen pakollisen vähimmäissisällön lisäksi laissa luetellaan joukko määräyksiä, joita sääntöihin voidaan ottaa. Sääntöihin voidaan esimerkiksi ottaa määräys osuuskunnan perustamisesta vain määräajaksi, sen palveluiden tarjoamisesta myös muille kuin sen omille jäsenille, jäsenen eroamisoikeuden rajoittamisesta, suhteellisen vaalitavan noudattamisesta ja osuuskunnan jäsenten päätösvaltaa käyttävästä edustajistosta sekä toimitusjohtajasta, toiminimenkirjoittajasta ja hallintoneuvostosta. Osuuskuntalain "vapaaehtoisten sääntömääräysten" luetteloa tarkastelemalla perustajille tulisi muodostua selkeä kuva siitä, minkälaisiin tilanteisiin sääntömääräyksin kannattaa varautua. Laissa säädettyjen seikkojen lisäksi sääntöihin on mahdollista ottaa myös muita määräyksiä, ellei asiasta laissa muuta säädetä.

Mikäli sääntöjä halutaan osuuskunnan perustamisen jälkeen myöhemmin muuttaa, on päätös tästä tehtävä osuuskunnan kokouksessa lainsäädännössä erikseen tarkemmin määritellyllä tavalla.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi




Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]