Minilex - Lakipuhelin

Osakeyhtiön oman pääoman ehtoinen rahoitus

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Osakeyhtiö voi hankkia rahoitusta pääosin kolmella tavalla: oman pääoman ehtoisena rahoituksena eli sijoituksena, vieraan pääoman ehtoisena rahoituksena eli velkana ja mezzanine- eli välirahoituksena, jolla tarkoitetaan oman ja vieraan pääoman ehtoisen rahoituksen välimuotoa.

Yleinen tapa hankkia oman pääoman ehtoista rahoitusta on toteuttaa osakeanti. Tällöin osakkeenomistajat voivat merkitä uusia osakkeita omistusosuuksiensa suhteessa. Osakeannissa yhtiö voi uusien osakkeiden lisäksi tarjota osakkeenomistajilleen myös hallussaan olevia omia osakkeitaan.

Osakeanti voidaan myös toteuttaa suunnattuna, jolloin vain osalla osakkeenomistajista tai vaihtoehtoisesti ulkopuolisilla on mahdollisuus merkitä uusia osakkeita. Suunnattu osakeanti on kuitenkin siinä mielessä osakeyhtiölaista ilmenevän yhdenvertaisuusperiaatteen vastainen, että päätös siitä edellyttää kahden kolmasosan enemmistöä yhtiökokouksessa edustettuna olevien osakkeiden äänimäärästä. Lisäksi edellytetään yhtiön kannalta painavaa taloudellista perustetta.

Maksullisen osakeannin ideana on, että osakeyhtiö luovuttaa uusia osakkeita osakkeenomistajille, jotka vastineeksi maksavat osakkeiden merkintähinnan yhtiölle. Näin yhtiö saa uutta pääomaa toimintaansa varten. Merkintähinta on mahdollista maksaa myös apporttiomaisuudella tai kuittaamalla se yhtiöltä olevalla saamisella, mikäli yhtiö näin päättää. Apporttiomaisuudella tarkoitetaan yhtiöön muuna kuin rahastosijoituksena sijoitettua omaisuutta. Apporttiomaisuudella tulee olla yhtiölle sijoitushetkellä taloudellista arvoa.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi




Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]