Minilex - Lakipuhelin

Mikä on vartiorikos?

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Vartiotehtävä on esimiehen määräämä tehtävä, jonka tarkoituksena on olla vastuussa henkilöiden, esineiden tai sotilaallisten intressien suojelusta vartiointitehtävän aikana. Vartiotehtäviksi sotilaalle on mainittu vartio- ja päivystystehtävät. Vartiorikokseksi teko katsotaan silloin, kun vartiotehtävää suorittava sotilas poistuu luvattomasti vartiopaikalta tai päivystystehtävästään. Myös, mikäli sotilas ei saavu määrättynä aikana tehtävän suorituspaikalle, on kyseessä vartiorikos.

Sotilaan tulee noudattaa annettuja määräyksiä tarkasti, jolloin harkintavaltaa tehtävän tekemiseksi ei ole jätetty. Tämä tarkoittaa, että vartiotehtävää suorittavalla ei ole valtuuksia toimia mielivaltaisesti annetussa tehtävässä. Vartiotehtävissä on selkeät määräykset, kuinka tehtävää tulee suorittaa. Mikäli näitä määräyksiä rikotaan tai jätetään noudattamatta, on kyseessä vartiorikos. 

Vartiorikoksesta tuomitaan joko kurinpitorangaistukseen tai vankeuteen enintään kahdeksi vuodeksi. Mikäli vartiorikos katsotaan vartioidun intressin mukaan lieväksi tai törkeäksi, voi kyseessä olla vartiorikoksesta säädetyt lievä tai törkeä tekomuoto.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi




Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]