Minilex - Lakipuhelin

Lahjakirja ja irtain omaisuus

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Irtaimella omaisuudella viitataan esineisiin, jotka eivät ole kiinteää omaisuutta, kuten tiloja, tontteja, yleisiä alueita ja metsämaita. Tällaista irtainta omaisuutta ovat esimerkiksi taideteokset, autot ja asunto-osakkeet. Lahja puolestaan tarkoittaa oikeustoimea, jolla omistusoikeus luovutetaan toiselle osapuolelle vastikkeetta. Lahja on yksipuolinen oikeustoimi. Lahjan pätevyys ei edellytä lahjansaajan hyväksyntää, mutta kukaan ei ole velvollinen vastaanottamaan hänelle annettua lahjaa, jos ei halua sitä vastaanottaa. Lahjan toteutuminen edellyttää siis, että lahjansaaja ottaa lahjan vastaan.

Irtaimen omaisuuden lahja on vapaamuotoinen oikeustoimi, ja se voidaan tehdä halutulla tavalla asianosaisten kesken. Vapaamuotoinen oikeustoimi tarkoittaa, että lahja on pätevä riippumatta siitä, onko se tehty suullisesti vai kirjallisesti. Kuitenkin suuremmissa lahjanluovutustilanteissa suositellaan lahjakirjan laatimista. Lahjakirjaan kirjataan lahjan antaja ja saaja sekä itse lahja, kuten esimerkiksi asunto-osake. Jos lahjaan liittyy ehtoja, kuten lahjan saajan aviopuolison avio-oikeuden sulkeminen pois, nämä ehdot tulee myös merkitä lahjakirjaan. Lopuksi lahjakirjassa yleensä mainitaan luovutuksen ajankohta ja paikka sekä molempien osapuolten allekirjoitukset.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]