Minilex - Lakipuhelin

Kuluttajakauppa ja vaaranvastuu

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Vaaranvastuulla tarkoitetaan kuluttajakaupassa pääsäännön mukaan vastuuta tilanteessa, jossa tavara tuhoutuu, katoaa, vähentyy tai huonontuu kuluttajan ja elinkeinoharjoittajan välisen kauppaprosessin aikana.

Myyjällä on vaaranvastuu tavaran tuhoutumisesta, katoamisesta ja vähenemisestä ostajasta riippumattomasta syystä ennen tavaran luovutusta. Jos ostaja sen sijaan ei nouda tai vastaanota tavaraa ajoissa, vaikka sitä pidetään hänen saatavillaan, vaaranvastuu on ostajalla sen jälkeen, kun myyjä on tehnyt kaikki ne toimenpiteet, mitä luovutus on häneltä edellyttänyt.

Ostajalla on oikeus luovuttaa virheilmoituksen vuoksi tavara myyjän tarkastettavaksi. Tällöin myyjällä on vaaranvastuu tavarasta siihen asti, kunnes se on palautettu takaisin ostajalle. Jos taas on sovittu avoimesta kaupasta, vaaranvastuu on ostajalla lähtökohtaisesti siihen asti, kunnes tavara luovutetaan takaisin myyjälle.

Mikäli vaaranvastuu on ostajalla ja tavara vähenee, katoaa, huonontuu tai tuhoutuu myyjästä riippumattomasta syystä, tulee ostajan lain mukaan maksaa kauppahinta myyjälle.

Vaaranvastuuseen liittyvissä kysymyksissä kannattaa vielä erikseen ottaa yhteyttä Minilexin lakimiehiin.  

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa