Minilex - Lakipuhelin

Kuluttajakauppa ja siihen sovellettava laki

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Kuluttajakauppaa koskevissa tilanteissa sovellettava laki on lähtökohtaisesti kuluttajansuojalaki. Laki sääntelee yleisesti kulutushyödykkeiden tarjontaa, myyntiä ja muuta markkinointia elinkeinoharjoittajalta kuluttajalle. Kuluttajansuojalakia sovelletaan siis silloin, kun yksityinen (kuluttaja) ostaa tavaran tai palvelun yritykseltä (elinkeinonharjoittajalta).  

Kulutushyödykkeitä ovat tavarat, palvelut ja muut hyödykkeet, joita tarjotaan yksityishenkilölle. Kuluttajalla lain määritelmän mukaan tarkoitetaan sellaista luonnollista henkilöä, joka hankkii edellä mainitun kulutushyödykkeen pääsääntöisesti muuta, kun elinkeinotoiminnan harjoittamista varten. Kuluttajakaupalla taas tarkoitetaan yleisesti elinkeinoharjoittelijan ja kuluttajan välistä kauppaa. Kuluttajakauppaa koskevat säännökset ovat pakottavia ja näin ollen laista poikkeava ostajan vahingoksi laadittu sopimusehto ei ole pätevä.

Kuluttajakauppaan liittyen laki sisältää pääsäännöt niin tavaran luovuttamisesta, vaaranvastuun siirtymisestä kuin oikeudesta kaupan purkamiseen ja vahingonkorvaukseen. Tämän lisäksi laki sisältää säännökset esimerkiksi takuun merkityksestä, viivästyskorosta ja virheen oikaisusta. Kuluttajakauppatilanteet vaativat kuitenkin aina tapauskohtaista arviointia ja tämän vuoksi kannattaa vielä erikseen ottaa yhteyttä Minilexin lakimiehiin. 

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa