Minilex - Lakipuhelin

Kommandiittiyhtiön muuttaminen avoimeksi yhtiöksi

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Kommandiittiyhtiö voidaan muuttaa avoimeksi yhtiöksi. Tämä muutos voidaan tehdä esimerkiksi silloin, kun kommandiittiyhtiön äänetön yhtiömies halutaan mukaan yhtiön toimintaan tai hän haluaa vetäytyä kokonaan yhtiöstä.

Kommandiittiyhtiön muuttuessa avoimeksi yhtiöksi, säilyvät kommandiittiyhtiön identiteetti, sekä tasejatkuvuus, muuttumattomina.

Kommandiittiyhtiön ja avoimen yhtiön ero

Kommandiittiyhtiön ja avoimen yhtiön keskeinen ero on se, että kommandiittiyhtiössä voi olla äänettömiä yhtiömiehiä, kun taas avoimessa yhtiössä ei. Äänetön yhtiömies ei osallistu yhtiön päätöksentekoon ja hän vastaa yhtiön velvoitteista vain sijoittamallaan pääomapanoksella.

Kun kommandiittiyhtiö muutetaan avoimeksi yhtiöksi, ei avoimeen yhtiöön voi jäädä äänettömiä yhtiömiehiä. Tämä voidaan toteuttaa joko siten, että kommandiittiyhtiön äänettömistä yhtiömiehistä tulee avoimen yhtiön vastuunalaisia yhtiömiehiä tai siten, että kommandiittiyhtiön äänettömien yhtiömiesten yhtiöosuudet lunastetaan ja he jättävät yhtiön toiminnan. Jos äänettömät yhtiömiehet jatkavat avoimessa yhtiössä vastuunalaisina yhtiömiehinä, he vastaavat myös niistä velvoitteista, jotka ovat syntyneet ennen yhtiömuodon muutosta.

Veroseuraamukset

Yhtiömuodon muutoksesta ei aiheudu välittömiä veroseuraamuksia, jos kommandiittiyhtiössä harjoitettuun toimintaan liittyvät varat ja velat siirtyvät samoista arvoista avoimeen yhtiöön. Lisäksi edellytetään, että yhtiön omistussuhteet eivät olennaisesti muutu. Yhtiömuodon muutoksen jälkeenkin edellytetään, että yhtiötä voidaan edelleen pitää samana yrityksenä.

Jos yritysmuodon muutosta ei toteuteta näiden edellytysten mukaisesti, katsotaan yhtymän purkautuvan verotuksessa. Tällöin katsotaan, että kommandiittiyhtiö on purettu ja sen jälkeen on perustettu avoin yhtiö. Tämä muodonmuutos saattaa realisoida luovutusvoitto- ja varainsiirtoverovelvollisuuden.

Edellytykset

Yhtiömuodon muutos edellyttää yhtiösopimuksen muuttamista sekä ilmoitusta kaupparekisteriin. Lisäksi edellytetään yhtiömiesten yksimielisyyttä, ellei muusta ole sovittu yhtiösopimuksessa.

Jos yhtiömuodon muutos aiheuttaa päänvaivaa, vastaa lakipuhelin mielellään kysymyksiin aiheesta. 

» Suomen suurin lakipalvelu auttaa - Soita 0600 12 450 »


Vinkit

- Kommandiittiyhtiön muuttuessa avoimeksi yhtiöksi, säilyvät yhtiön identiteetti, sekä tasejatkuvuus.

Varoitukset

- Yhtiömuodon muutoksen seurauksena edellytetään, että yhtiötä voidaan edelleen pitää samana yrityksenä. Jos näin ei ole, katsotaan yhtymän purkautuvan verotuksessa. 

 

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi




Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]