Minilex - Lakipuhelin

Kiskonnantapainen työsyrjintä

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Työelämässä kaikilla työntekijöillä ei ole yhtäläisiä tietoja oikeuksistaan. Työnantajat voivat olla tietoisia tästä, mutta he eivät siitä huolimatta saa kohdella työntekijöitään syrjivästi. Pyrkimys on ehkäistä heikommassa asemassa olevan hyväksikäyttämistä, jonka takia ammattiliitot on perustettu. Työntekijää voidaan kuitenkin syrjiä, vaikka hän olisi ammattiliiton jäsen. 

Jos työsyrjinnässä asetetaan työnhakija tai työntekijä huomattavan epäedulliseen asemaan käyttämällä hyväksi työnhakijan tai työntekijän taloudellista tai muuta ahdinkoa, riippuvaista asemaa, ymmärtämättömyyttä, ajattelemattomuutta tai tietämättömyyttä, tekijä syyllistyy kiskonnantapaiseen työsyrjintään. Epäedullinen asema voi ilmetä esimerkiksi muihin työntekijöiden verrattuna huomattavasti alhaisemman palkan maksamisena tai epäasiallisina työaikoina.

Kiskonnantapainen työsyrjintä eroaa tavallisesta työsyrjinnästä siten, että työntekijän henkilökohtaisia ominaisuuksia tai muuta olosuhdetta hyödynnetään työnantajan eduksi. Myös lisättävänä on, että työnantajan etu tässä kiskonnassa näkyy työntekijän epäedullisena asemana.

Rangaistuksena kiskonnantapaisesta työsyrjinnästä voidaan tuomita sakkoon tai vankeuteen enintään kahdeksi vuodeksi. Kyseinen rangaistussäännös on toissijainen eli sitä sovelletaan, jollei teosta muualla laissa säädetä ankarampaa rangaistusta. Pääasiassa työlainsäädäntö määrittää vähimmäissuojan työntekijälle, jolloin kiskonnantapaista työsyrjintää koskeva säännös tulee kyseeseen vasta äärimmäisissä tapauksissa, ellei tekoa voida muun lain mukaan katsoa ankarammin rangaistavaksi.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi




Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]