Minilex - Lakipuhelin

Kilpailukielto ja uusi työnantaja

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Kilpailukielto on työntekijää yleisesti velvoittava ja sen pääasiallisena tarkoituksena on ehkäistä työsuhteen aikana sellainen kilpaileva toiminta, jonka voidaan katsoa vahingoittavan työantajaa.

Joissakin tapauksissa voi tulla kyseeseen kilpailukieltosopimuksen solmiminen. Kilpailukieltosopimus rajoittaa työntekijän oikeutta tehdä työsopimus työsuhteen päättymisen jälkeen sellaisen työnantajan kanssa, joka harjoittaa edellisen työnantajan kanssa kilpailevaa toimintaa. Kun solmitaan uutta työsopimusta, kilpailukieltosopimus voidaan tehdä työnantajan ja työntekijän välillä joko aivan työsuhteen alkaessa tai myöhemminkin työsuhteen aikana. Kilpailukieltosopimuksen laatimiselle tulee olla aina merkittävä peruste. Kilpailukieltosopimuksen enimmäispituus on yksi vuosi työsuhteen päättymisen jälkeen.

Mikäli työntekijää velvoittaa kilpailukieltosopimus uuden työsuhteen alkaessa ja myöskin uusi työ on luonteeltaan kilpailukieltosopimuksen nojalla kiellettyä kilpailevaa toimintaa, voi työntekijä olla velvollinen maksamaan entiselle työnantajalleen sopimussakkoa kilpailukieltosopimuksen rikkomisesta, mikäli kilpailukieltospimukseen on merkitty sopimussakkoa koskeva ehto. 

Jos kuitenkin edellinen työsuhde, jota koskemaan oli solmittu kilpailukieltosopimus, asetetaan päättyväksi työnantajasta johtuvasta syystä (esimerkiksi taloudellinen syy), ei kilpailukieltosopimus sido työntekijää, vaan kilpailevan toiminnan harjoittamisen yrittäjänä tai toisessa yrityksessä voi aloittaa ilman kilpailukieltosopimuksen mukana tuomia velvoitteita.

Mikäli kilpailukieltoihin liittyen herää lisäkysymyksiä, kannattaa kääntyä lakimiehen puoleen. Lakimiehemme auttavat esimerkiksi lakipuhelimemme kautta.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi




Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]