Minilex - Lakipuhelin

Ketään ei saa orjuuttaa eikä pakottaa työhön

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Ihmisoikeuksiin sisältyy orjuuden ja pakkotyön kiellot. Ihmisoikeuksien yleismaailmallisen julistuksen mukaan ketään ei saa pitää orjana tai orjuutettuna, ja kaikki orjuuden ja orjakaupan muodot on kiellettävä. Samoin Euroopan unionin peruskirja kieltää orjuuden ja pakkotyön. Sen mukaan ketään ei saa pitää orjana tai maaorjana, eikä ketään saa pakottaa tekemään pakkotyötä tai muuta pakollista työtä. Lisäksi ihmiskauppa on ehdottomasti kielletty.

Pakkotyön kiellon ei katsota kuitenkaan olevan este tietynlaisten rangaistusten määräämiselle, mikäli toimivaltainen tuomioistuin näin päättää. Pakkotyöllä ei siis tarkoiteta työtä, joka kuuluu laillisen tuomioistuimen antamaan rangaistukseen. Tästä syystä yhdyskuntapalvelu on sallittu rangaistus pakkotyön kiellosta huolimatta. Yhdyskuntapalvelurangaistus voidaan tuomita ehdottoman vankeusrangaistuksen sijasta tietyin edellytyksin. Myöskään pakkotyön kiellolla ei ole vaikutusta siviilipalvelukseen, joka toimii asepalveluksen vaihtoehtona. Hätätilanteissa tai onnettomuuksien uhatessa yhteiskunta voi kuitenkin velvoittaa yksilön työhön tai palvelukseen pakkotyön kiellosta huolimatta yleisen kansalaisvelvollisuuden perusteella.

 

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi




Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]