Minilex - Lakipuhelin

Kauppasopimuksen sopimusrikkomus

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Myyjän ja ostajan välisissä kauppasopimuksissa osapuolille koituu velvollisuuksia. Näitä velvollisuuksia rikottaessa on kysymys sopimusrikkomuksesta.

Kauppasopimukset ovat myyjän ja ostajan välillä tehtyjä sopimuksia irtaimen omaisuuden kaupasta. Näitä nimenomaisia sopimuksia säätelee kauppalaki. Kauppalakia ei kuitenkaan sovelleta sopimuksiin, joista säädetään kuluttajansuojalaissa tai kansainvälistä kauppaa koskevissa laeissa, tai joista on erikseen sovittu sopimuksessa tai muussa käytännössä. Sopimuksen mukaan osapuolilla on velvollisuuksia sekä oikeuksia. Esimerkiksi myyjän velvollisuutena on usein toimittaa tavara sellaisena, kuin sopimuksessa on sovittu. Ostajan velvollisuutena taas on maksaa kauppahinta.

Sopimusrikkomus on kyseessä silloin, kun toinen sopimuksen osapuolista rikkoo sopimuksessa määriteltyä velvollisuuttaan. Myyjä voi esimerkiksi olla luovuttamatta tavaraa tai luovuttaa sen viivästyksellä, kun taas ostaja voi olla maksamatta kauppahintaa tuotteesta saatuaan sen omistukseensa. Kun toinen osapuolista tekee sopimusrikkomuksen, on tällä usein velvollisuus korjata asia.

Jos haluat lisätietoja kauppasopimukset sopimusrikkomuksista tai niiden mahdollisista seuraamuksista, voit ottaa yhteyttä lakimieheen.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa