Minilex - Lakipuhelin

Järjestyslaki ja rangaistus sen rikkomisesta

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Järjestyslaki Suomessa pyrkii turvaamaan yleistä järjestystä ja turvallisuutta. Sen noudattamista valvovat järjestyksenvalvojat sekä poliisi. Lain rikkomisesta voi seurata sakkoja.

Yleisiksi paikoiksi, jota tämä laki koskee, lasketaan sellaiset tilat, jotka ovat yleisessä käytössä tai jotka ovat tarkoitettu yleiseen käyttöön riippumatta siitä, kuka tilat omistaa. Lakia sovelletaan myös tiloihin, jotka eivät ole yleisiä paikkoja, mutta joihin yleisen paikan toiminnan vaikutus ulottuu. Esimerkiksi tiet, kadut, jalkakäytävät, torit, puistot, uimarannat ja muut vesialueet, urheilukentät, hautausmaat, taajamalla taajaan rakennetut alueet, kulkuneuvot, kauppakeskukset, virastot, toimistot, ravintolat ja muut yleisön käytössä olevat rakennukset ovat tällaisia tämän lain alaisia yleisiä paikkoja.

Laki kieltää yleisen järjestyksen ja turvallisuuden häiritsemisen eri tavoin sekä lisäksi säätelee esimerkiksi eläimiä sekä vaarallisia esineitä koskevaista säännöistä. Poliisi valvoo järjestyslain noudattamista, mutta myös järjestyksenvalvojilla on oikeus ylläpitää yleistä järjestystä kauppakeskuksissa, liikenneasemilla sekä joukkoliikenteen kulkuneuvoissa. Poliisi saa lain mukaan ottaa haltuunsa häirintään käytetyt rikoksentekovälineet sekä antaa rikoksentekijälle rikesakkoa.

Jos sinulla on lisäkysymyksiä järjestyslaista ja sen rikkomisesta seuraavista rangaistuksista, voit ottaa yhteyttä lakimieheen.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi




Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]