Minilex - Lakipuhelin

Jälleenvuokraus irtisanominen

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Jälleenvuokraussuhteessa asunnon ensivuokralainen tulee jälleenvuokralaisen vuokranantajaksi. Asunnossa oleva ensivuokralainen vuokraa siis asuntonsa eteenpäin toiselle henkilölle, jolloin hänestä tulee myös vuokranantaja. Jällenvuokralainen ei kuitenkaan tule vuokrasuhteeseen ensivuokralaisen vuokranantajan kanssa, minkä vuoksi lähtökohtaisesti vain asunnon jälleenvuokraaja (ensivuokralainen) voi irtisanoa jälleenvuokraussopimuksen. Ensivuokralaisen vuokranantaja voi irtisanoa jälleenvuokraussopimuksen vain epäsuorasti irtisanomalla ensivuokrasuhteen.

Asunnon jälleenvuokraaja saa irtisanoa jälleenvuokraussopimuksen samoilla perusteilla kuin tavallisen vuokrasopimuksen voi irtisanoa. Jälleenvuokraaja voi esimerkiksi irtisanoa vuokrasopimuksen, jos hän tarvitsee asuntoa omaan käyttöönsä. Irtisanomisaikaa on kuitenkin noudatettava.

Asunnon päävuokranantajan (ensivuokralaisen vuokranantaja) on tehtävä ilmoitus halustaan irtisanoa ensivuokralaisen vuokrasopimus sekä ensivuokralaiselle että jälleenvuokralaiselle. Kummallakin on oikeus vaatia irtisanomisen julistamista tehottomaksi tai vaihtoehtoisesti vaatia vahingonkorvausta irtisanomisen johdosta. Jälleenvuokralaiselle on annettu tämä oikeus, koska ensivuokralaisen vuokrasopimuksen irtisanominen vaikuttaa hänen oikeuteensa jäädä huoneistoon vuokralaiseksi. Jälleenvuokralainen menettää nimittäin vuokralaisen asemansa, kun ensivuokrasuhde päättyy.

Jälleenvuokralainen saa kuitenkin jäädä asuntoon vuokralaiseksi, jos laista ei muuten johdu. Näin on, kun ensivuokrasuhde päättyy jälleenvuokrasuhteen voimassaoloaikana esimerkiksi sen johdosta että, ensivuokrasuhteen osapuolet ovat sopineet ensivuokrasuhteen päättymisestä tai, että ensivuokralainen on irtisanonut tai purkanut ensivuokrasopimuksen.  Vuokranantaja voi kuitenkin perustelluista syistä vastustaa tätä.

Jälleenvuokraussuhteen vuoksi vuokranantaja ei voi siis suoraan irtisanoa jälleenvuokralaista. Vuokranantajan toteuttama irtisanominen vaikuttaa kuitenkin myös jälleenvuokralaiseen. Jälleenvuokraussuhteen irtisanomisesta ei ole kuitenkaan kyse, kun asunnon vuokranantaja purkaa ensivuokralaisen vuokrasopimuksen sen johdosta, että ensivuokralainen on jälleenvuokrannut asunnon eteenpäin luvatta. Jälleenvuokralainen voi näissä tapauksissa vaatia vahingonkorvausta ensivuokralaiselta. 

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi




Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]