Hei, kyselisin miten tälläisessa asiassa menetellään Äitini menehtyi ja heillä oli isäni kanssa avioehto, (perunkirjoissa on mainuttu että minä ja 2 sisarustani olemme äitimme kuolinpesän perijät) Äitimme tilille jäi kuolemansa jälkeen huomattava määrä rahaa, ensimmäinen kysymykseni olisi: Kuuluisivatko rahat meidän kesken jaettavaksi (lapsille)? nyt on tapahtunut niin että isämme on ottanut äitimme tililtä kyseiset rahat ja käyttänyt ne, perustellen rahojen ottamista sillä että on joskus kymminiä vuosia sitten maksanut äitimme velan. Velan maksusta ei ole laadittu kirjallista sopimusta (että äitini pitäisi sitä maksaa takaisin/sittenkun hän kuolee niin isäni saisi yli jääneet rahat koska on maksanut velan). Äidilläni oli myös kalliita koruja joista isäni nyt väittää omistavansa puolet.

1 vastaus


Minilex

60 vastausta

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Hei!

Jos isänne ja äitinne välillä on ollut avio-oikeuden täysin poissulkeva avioehto, täytyy avioliiton päättymisen jälkeen suorittaa vain omaisuuksien eroittelu. Näin kumpikin puoliso pitää oman omaisuutensa.

Isällänne ei pitäisi olla oikeutta nostaa rahoja äitinne tililtä. Äitinne omaisuus kuuluu eroittelun jälkeen hänen kuolinpesäänsä ja perintö menee rintaperillisille eli lapsille. Jos äidilläsi on jotain vanhaa velkaa, täytyy se maksaa vasta kuolinpesän varoista ennen perinnönjakoa. Avioehdon mukaisesti myös äitisi omistavat korut kuuluvat äidillesi, eikä isällänne pitäisi olla niihin mitään asiaa.

Tilanteessa kannattaa ehdottomasti ottaa yhteyttä lakimieheen, joka voi tutkia toimia tarkemmin ja selvittää miten jatkossa kannattaa toimia.

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi




Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »

[chatbot]