Anteeksi, jos toistan kysymys, mutta olen neuvoton. Tuomio koskee sopimuksen purkun mitätöintiä. Sopimus oli tekeväkohtainen (määräaikainen) ja ennen, kun tuomiosta tuli lainvoimainen, tapahtui se tehtävä, johon sopimus päättyi automaattisesti. Vastapuoli on mykkä jo 14 kk, koska sai palveluja turvaamistoimipäätöksellä. Vouti ei halua kuulla mitään määräaikaisen sopimuksen päättymisestä ja superjättisakon uhalla pakotti vastapuolen palvelemisen jatkua. Voudin mielestä, hänellä on lainvoimainen päätös ja palvelu pelaa, vaikka kuinka esitämme hänelle perusteita, että sopimus päättyi ennen tuomion lainvoimaisuutta. Nyt emme tiedä, missä mennään. Onko sopimuksen teksti vain tyhjä paperi ja oleellinen on vain tuomion teksti, joka käskee jatkaa sopimusta, joka jo päättyi? Sopimus vai tuomio?

1 vastaus


Minilex

130 vastausta

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Hei, kiitos kysymyksestänne!

Koska tuomioon ei ole haettu muutosta ja se on tullut lainvoimaiseksi, ei ole mahdollista saada täytäntöönpanoa keskeytettäväksi normaalin valituksen kautta. Lainvoimainen tuomio sisältää sitovan ratkaisun asianosaisten välisestä oikeussuhteesta tuomion antamisajankohtana. Oikeussuhteeseen vaikuttavissa tosiseikoissa on kuitenkin tapahtunut muutoksia tuomion antamisen jälkeen. Tuomio ei siis ole tehnyt sopimustekstiä tyhjäksi, mutta suoritusvelvollisuutenne on vahvistettu tuomioistuimessa, minkä vuoksi mahdollinen suoritusvelvollisuuden lakkaaminen on vastaavasti vahvistettava tuomioistuimessa. Kyse on niin sanotusta jälkisattumuksesta, jonka johdosta Teidän on mahdollista saada negatiivisella vahvistuskanteella vahvistettavaksi suoritusvelvollisuuden lakkaaminen sopimuksen päättymisen vuoksi.

Negatiivisen vahvistuskanteen lisäksi vaihtoehtona on tuomion purku. Riita-asiassa annetun lainvoiman saaneen tuomion purun edellytyksenä on, että purun perusteena vedotaan seikkaan, jota ei aikaisemmin ole esitetty tuomioistuimelle, ja sen esittäminen todennäköisesti olisi johtanut toiseen lopputulokseen. Lisäksi tuomion purkua hakevan tulee saattaa todennäköiseksi, ettei hän ole voinut vedota tähän seikkaan siinä oikeudessa, joka tuomion on antanut, tai hakemalla muutosta tuomioon tai että hän muutoin on pätevästä syystä ollut siihen vetoamatta.

Voitte halutessanne kysyä tarkempia neuvoja negatiivisen vahvistuskanteen nostamiseksi tai tuomion purun hakemiseen soittamalla edulliseen lakipuhelimeemme.

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi




Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »

[chatbot]