Voiko alaikäinen ostaa kiinteistön?

Onko sinulla lakiongelmia?

Lakipuhelin neuvoo vuosien kokemuksella - Soita 0600 12 450

Puhelun hinta vain 2,95 €/min + ppm.

Minilex tuo lakipalvelut kaikkien saataville. Tarjoamme ilmaisia ja hyvin edullisia lakipalveluita tavallisille suomalaisille ja pk-yrityksille. Toimimme yhteistyössä paikallisten lakimiesten kanssa. Julkaisemme lähiaikoina taas uuden, ilmaisen lakipalvelun täällä Minilex.fi:ssä.

t. Minilex-tiimi

Lakia helpommin, minihintaan!>> Kysy lakimieheltä >>


Alle 18-vuotiaan henkilön puolesta merkittävät oikeustoimet tekee hänen edunvalvojansa. Alaikäinen henkilö ei siis voi omatoimisesti myydä tai ostaa kiinteistöä.

Alaikäisen omistaman kiinteistön myymiselle ja myös kiinteistön ostamiselle alaikäiselle tarvitaan holhousviranomaisen lupa. Edunvalvoja ei kyseisen lupamenettelyn vuoksi voi tehdä harkitsemattomia, päämiehen kannalta mahdollisesti haitallisia päätöksiä. Lupamenettelyn tarkoituksena onkin suojata alaikäisen oikeuksia.

Kaupan toisen osapuolen asema on kyseisenlaisissa olosuhteissa epävarma. Jos kaupan kohteena on esimerkiksi alaikäisen omistama kiinteistö, on mahdollista, ettei maistraatti hyväksykään kauppaa. Lisäksi on olemassa riski, ettei edunvalvoja edes hae maistraatin hyväksymistä kaupalle. Mainitunlaisissa olosuhteissa harkitsevaisuus ja asiantuntija-apuun turvautuminen on suositeltavaa.

>> Varmista asiasi lakimieheltä - Soita nyt 0600 12 450 >>