Minilex - Lakipuhelin

Viranomaisen passiivisuus päätöksenteossa

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Viranomaisen passiivisuutta on olemassa kahdenlaista. Toisessa kaivattua päätöstä ei synny lainkaan. Viranomainen siis laiminlyö päätöksen tekemisen, johon todellisuudessa olisi velvollisuus. Tällöin viranomainen ei tee päätöstä edes asian tutkimatta jättämisestä. Asiassa ei siis synny minkäänlaista päätöstä. Kun viranomainen laiminlyö päätöksen tekemisen, ei siitä voi myöskään tehdä valitusta. Toisin sanoen asiassa ei synny lopullista asiaratkaisun sisältävää valituskelpoista päätöstä.

Toisenlaisessa passiivisuudessa päätös kyllä syntyy, mutta liian myöhään. Viranomainen ei nimittäin aina tee päätöksiään joutuisasti, vaikka pitäisi. Päätöksenteko ei aina tapahdu ilman aiheetonta viivytystä, vaikka laissa niin suoranaisesti käsketään. Toisinaan viranomaiset viivyttelevät päätöksenteossa. Viranomaiset saattavat esimerkiksi käsitellä niille saapuneita hakemuksia liian hitaasti, tosin tämä voi myös johtua asioiden ruuhkautumisesta viranomaisessa. Tällöin viranomaisten tekemät hallintopäätökset viivästyvät.

Luonnollisesti hyvän hallinnon mukaisesti viranomaisen tulisi tehdä päätös joutuisasti, ilman aiheetonta viivytystä ja myös mahdollisuuksien mukaan pitää asianosainen ajantasalla asian käsittelyn etenemisestä.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi




Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]