Minilex - Lakipuhelin

Vapaaehtoinen ja pakollinen eläkevakuutus

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Eläkevakuutusjärjestelmä on jaettavissa vapaaehtoiseen ja pakolliseen eläkevakuutukseen. Kummankin eläkevakuutuksen tarkoituksena on turvata vakuutetun tulonsaantia erilaisissa elämän taloudellisesti hankalissa tilanteissa, esimerkiksi vakuutetun jäätyä vanhuuseläkkeelle tai tultua työkyvyttömäksi. Vakuutusten nojalla vakuutetulle maksetaan eläkettä määräajoin jatkuvana suorituksena, kunnes vakuutussuorituksen maksu päättyy esimerkiksi henkilön kuoleman seurauksena. Eläke-etuuksien määrä riippuu usein työssäoloaikana ansaitusta palkasta tai ansiosta. 

Työnantajan on otettava pakollinen eläkevakuutus työntekijöilleen heidän Suomessa tekemänsä työn perusteella. Työntekijällä on vastaavasti velvollisuus maksaa oma osuutensa vakuutuksesta työntekijän työeläkevakuutusmaksuna. Vakuutuksenotto järjestetään joko lakisääteisenä tai työmarkkinajärjestöjen sopimuksilla. Suomessa toimivan yrittäjän on vastaavasti otettava itselleen yrittäjän eläkevakuutus. Vakuutus voidaan järjestää eri tavoin, esimerkiksi työeläkevakuutusyhtiön tai eläkekassan kautta.

Vapaaehtoinen eläkevakuutus voi olla kollektiivinen, taikka henkilön itsensä tai työnantajan järjestämä yksilöllinen eläkevakuutus. Vapaaehtoinen eläkevakuutus täydentää pakollisen vakuutuksen tuomaa toimeentulon turvaa. Vapaaehtoisiin eläkevakuutuksiin liittyy myös verovähennyksen mahdollisuus, minkä vuoksi niitä voi käyttää myös eräänlaisena sijoituskohteena.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi




Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]