Minilex - Lakipuhelin

Valtuutuksen siirtäminen voi olla mahdollista

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Lähtökohtaisesti valtuutus on henkilökohtainen. Kysymystä siitä, voidaanko valtuutus siirtää, ei ole lainsäädännössä säännelty. Yleensä valtuutus kuitenkin annetaan tietylle henkilölle eikä kukaan muu voi tällöin toimia kyseisen valtuutuksen nojalla. On kuitenkin mahdollista, että valtuutettu valtuuttaa toisen henkilön toimimaan puolestaan eli siirtää valtuutuksen. Kyseeseen tulevat tällöin lähinnä sellaiset valtuutustilanteet, joissa valtuutus on tehty valtakirjalla.

Valtuutuksen siirtäminen on mahdollista seuraavissa tapauksissa: valtakirja itsessään perustaa edustusvallan asiakirjan haltijalle, jolloin valtakirjan nojalla voi pätevästi toimia se, jonka hallussa asiakirja on. Edellytyksenä luonnollisesti on, ettei asiakirjassa ole kielletty valtuutuksen siirtoa. Edelleenvaltuutus on mahdollista myös tilanteessa, jossa valtakirjassa on hyväksytty siirtokelpoisuus. Tällöin on kyse tilanteesta, jossa valtuutus annetaan määrätylle henkilölle ja samalla oikeutetaan hänet siirtämään valtuutuksen toiselle. 

Prokura on yleisvaltakirja, jonka elinkeinonharjoittaja voi antaa toiselle henkilölle merkkinä valtuutuksesta. Lain mukaan prokuran siirtäminen on kielletty. 

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi




Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]