Minilex - Lakipuhelin

Vahingonkorvaus työsopimuslaissa

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Työsopimuslaissa säädetään työnantajan ja työntekijän yleisestä vahingonkorvausvelvollisuudesta. Sen mukaan työnantaja, joka tahallaan tai huolimattomuudesta rikkoo tai laiminlyö työsuhteesta tai työsopimuslaista johtuvia velvollisuuksia, on korvattava työntekijälle siten aiheuttamansa vahinko. Työnantajan toiminta on tahallista, jos hän rikkoo velvollisuuksiaan tarkoituksellisesti. Huolimattomuudesta taas on kyse silloin, kun työnantaja on laiminlyönyt noudattaa sellaista huolellisuutta tai varovaisuutta, jota hänen asemassaan olevalta voidaan kohtuudella odottaa. Yleensä työnantaja on velvollinen suorittamaan korvauksen täysimääräisenä.

Työsopimuslain mukaan työntekijä, joka tahallaan tai huolimattomuudesta rikkoo tai laiminlyö työsopimuksesta tai työsopimuslaista johtuvia velvollisuuksia tai aiheuttaa työssään työnantajalle vahinkoa, on korvattava työnantajalle aiheuttamansa vahinko. Työntekijän vastuu aiheuttamastaan vahingosta on työnantajaan verrattuna rajallisempi, koska korvausvelvollisuutta ei synny, jos työntekijän toiminta on ollut vain lievästi huolimatonta. Lisäksi työntekijän korvausvelvollisuuden määrää on myös mahdollista kohtuullistaa.

Huomionarvoista on se, että työsopimuslain mukainen yleinen vahingonkorvausvelvollisuus ei ole ainoa työsopimuslain vahingonkorvauksen saamiseen oikeuttava lainkohta. Erikseen on työsopimuslaissa mainittu esimerkiksi työsopimuksen perusteettoman päättämisen korvauksesta, irtisanomisajan noudattamatta jättämisen korvauksesta ja lomautetun työntekijän työsuhteen päättymiseen liittyvästä korvauksesta. 

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi




Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]