Minilex - Lakipuhelin

Työtuomioistuin: Asianosaiset

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Työtuomioistuimessa asianosaisina ovat kantaja ja vastaaja sekä mahdollisesti myös kuultavat. Työtuomioistuimessa kantajan rooli poikkeaa yleisistä tuomioistuimista siten, että ensisijainen kanneoikeus työtuomioistuimessa käsiteltävässä asiassa on käsiteltävänä olevan työehtosopimukseen osallisilla työnantaja- ja työntekijäyhdistyksillä. Kanneoikeus on siten työehtosopimuksen tehneillä yhdistyksillä tai työnantajilla sekä sopimukseen jälkeenpäin liittyneillä.

Toissijaisesti myös järjestäytynyt työnantaja tai työntekijä, joka on sidottu työehtosopimukseen muutoin kuin osallisena, voi ajaa kannetta työtuomioistuimessa. Tähän edellytyksenä on kuitenkin se, että työehtosopimuksen solminut järjestö on antanut suostumuksensa kanteen nostamiseen tai että järjestö on itse kieltäytynyt ajamasta kannetta. Vastaajana työtuomioistuimessa on työehtosopimukseen sidottu vastapuoli, koska käsiteltävänä asiana on työehtosopimukseen liittyvä asia. Riippuen siitä, kuka kanteen on nostanut, voi vastaajana siten olla työntekijäyhdistys, työnantajayhdistys tai työnantaja.

Työtuomioistuimessa käsiteltävässä asiassa asianosaisena voi lisäksi olla kuultavia. Kuultavina voikin olla sellaiset yhdistykset, työnantajat tai työntekijät, joita vastaan esitetään vaatimuksia, mutta jotka eivät kuitenkaan esiinny kantajina. Kuultavilla on oikeus käyttää puhevaltaa työtuomioistuimessa.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi




Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]