Minilex - Lakipuhelin

Terrorismin rahoittaminen voi olla myös varojen keräämistä

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Terrorismin rikollisena rahoittamisena pidetään sekä varojen antamista että niiden keräämistä. Rahoittaminen voi tapahtua niin suoraan kuin välillisestikin. Terrorismin rahoittamiseen syyllistyy myös se, joka suoraan tai välillisesti antaa tai kerää varoja rahoittaakseen tai tietoisena siitä, että niillä rahoitetaan, terroristisia rikoksia. Terrorismin rahoittamisen yritys on niin ikään kielletty. Rikoksen rangaistusasteikko on vankeutta neljästä kuukaudesta kahdeksaan vuoteen.

Rankaisemisen edellytyksenä on, että rahoitus kohdistuu johonkin seuraavista teoista, ja että tekijä on vähintään tietoinen rahojen päätymisestä tähän tarkoitukseen. Rikoksen tarkoittamat rahat voivat olla kohdistettu esimerkiksi kaappaukseen tai panttivankien ottamiseen. Toinen vaihtoehto on, että ne päätyvät erilaisten tuhotöiden tai vaarallisten rikosten, kuten pommi-iskujen ja ilma- tai vesialuksiin kohdistuvien rikosten, valmisteluun. Ydinräjähteisiin liittyviä terveyttä vaarantavia tai muita kiellettyjä tekoja ei saa rahoittaa. Kielletty rahoitus voi kohdistua myös kansainvälistä suojelua nauttivaan henkilöä vastaan tehtyyn henkirikokseen, pahoinpitelyyn, ihmiskauppaan, vapaudenriistoon tai panttivangiksi ottamiseen tai näiden törkeään muotoon tai niillä uhkaamiseen. Rikokseen syyllistyy siis myös terroristisessa tarkoituksessa tehtäviä rikoksia taloudellisesti tukeva tai niitä varten rahoja keräävä.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi




Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]