Minilex - Lakipuhelin

Suomen alkuperäinen rikoslaki on vuodelta 1889

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Suomen voimassa oleva alkuperäinen rikoslaki on säädetty ja julkaistu jo vuonna 1889. Ennen vuoden 1889 rikoslakia rikosoikeudellinen lainsäädäntö oli koottu vuonna 1734 Ruotsissa säädettyyn lakiin. Vuoden 1889 rikoslailla kumottiin vuoden 1734 säännökset.

Ruotsissa säädetty, vuonna 1734 julkaistu laki sisälsi erilaisia säännöskokonaisuuksia, joita kutsuttiin kaariksi. Vuoden 1734 lakiin sisältyivät muun muassa rikoskaari ja rangaistuskaari. Nämä säännökset, jotka sisälsivät esimerkiksi erilaisia ruumiin- ja häpeärangaistuksia, kumoutuivat vuonna 1889, kun Suomen rikoslaki julkaistiin.

Suomessa voimassa oleva, vuoden 1889 rikoslaki, on julkaistu asetuskokoelmassa vuonna 1889 ja se tuli voimaan vuonna 1894. Suomen rikoslaki on yksi Euroopan vanhimmista rikoslaeista. Alkuperäistä rikoslakia on uudistettu useaan otteeseen kuluneiden vuosikymmenien aikana, sillä yksittäisten rikossäännösten lisäksi rikoslakiin on lisätty lukuja. Osa alkuperäisen lain luvuista on kumottu kokonaan ja osa kirjoitettu uudelleen. Näin ollen vuoden 1889 alkuperäistä rikoslakia ei ole kumottu ja korvattu uudella lailla, vaan uudistustyö on tapahtunut vaiheittain. Rikoslain kokonaisuudistustyö aloitettiin 1970-luvun alkupuolella.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi




Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]