Minilex - Lakipuhelin

Pysyvä työrauhavelvollisuus

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Pysyvästä työrauhavelvollisuudesta on kyse, kun puhutaan virkamiesyhdistysten, julkistyönantajien ja virkamiesten lakisääteisestä, ajallisesti rajoittamattomasta velvollisuudesta välttää ennakolta määrättyjä työtaistelutoimenpiteitä riippumatta voimassa olevasta virkaehtosopimuksesta. Pysyvästä työrauhavelvollisuudesta säädetään virkaehtosopimuslaissa.

Virkaehtosopimuslait rajoittavat oikeutta käyttää työtaistelutoimenpiteitä. Esimerkiksi osittaiset kieltäytymiset työnteosta tai työstä sulkemiset ovat kiellettyjä, mutta sallittuja ovat lakko ja työsulku, jossa kaikkien virkatehtävien suorittaminen keskeytetään. Sallittuihin työtaistelutoimenpiteisiin voidaan ryhtyä vain, jos tarkoituksena on vastapuolen painostaminen. Muut tarkoitukset, kuten poliittiset ja myötätuntotaistelutoimenpiteet ovat kiellettyjä. 

Virkamies tai viranhaltija ei saa osallistua lakkoon kuin vain siihen ryhtyneen virkamiesyhdistyksen päätöksen perusteella.

On erittäin tärkeää erottaa pysyvän työrauhavelvollisuuden käsite yleisestä työrauhavelvollisuudesta. Joskus yleisestä työrauhavelvollisuudesta saatetaan puhua myös ilmaisulla pysyvä työrauhavelvollisuus, mutta kyse on kuitenkin täysin eri asiasta kuin virkamiehille virkaehtosopimuslailla säädetystä velvollisuudesta pidättäytyä aina tietyistä työtaistelutoimenpiteistä.

Varoitukset

- Yleinen työrauhavelvollisuus ei ole sama asia kuin pysyvä työrauhavelvollisuus.

 

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi




Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]