Minilex - Lakipuhelin

Osuuskunnan kokous päätösvallan käyttäjänä

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Yleensä osuuskunnan jäsenet käyttävät päätösvaltaansa osuuskunnan kokouksessa, joka on yksi osuuskunnan lakimääräisistä toimielimistä yhdessä hallituksen ja tilintarkastajien kanssa. Jäsen voi käyttää päätösvaltaansa joko henkilökohtaisesti tai asiamiehen välityksellä. Yleensä jäsenellä on kokouksessa yksi ääni kaikissa siellä käsiteltävissä asioissa, ellei osuuskunnan säännöissä muuta määrätä. Joskus nimittäin säännöissä voidaan määrätä erisuuruisesta äänimäärästä.

Varsinainen osuuskunnan kokous on pidettävä 6 kuukauden kuluessa osuuskunnan tilikauden päättymisestä. Kokous on pidettävä osuuskunnan kotipaikassa - ellei säännöissä muuta määrätä - ja jokaisella osuuskunnan jäsenellä on oikeus osallistua siihen. Kokouksessa on esitettävä osuuskunnan tilinpäätös, sekä mahdollinen tilintarkastuskertomus ja hallintoneuvoston lausunto tilinpäätöksestä. Kokouksessa on päätettävä ensinnäkin tuloslaskelman ja taseen vahvistamisesta sekä mahdollisista toimenpiteistä, joihin niiden ylijäämä tai tappio antaa aihetta. Kokouksessa päätetään myös vastuuvapauden myöntämisestä hallituksen ja hallintoneuvoston jäsenille ja toimitusjohtajalle sekä muista asioista jotka joko osuuskuntia koskevan lainsäädännön tai osuuskunnan omien sääntöjen mukaan kuuluvat osuuskunnan kokouksen päätettäväksi.

Myös esimerkiksi osuuskunnan sääntöjen muuttamisesta päätetään osuuskunnan kokouksessa. Lisäksi jokaisella osuuskunnan jäsenellä on oikeus saada muu, haluamansa asia osuuskunnan kokouksen käsiteltäväksi, jos hän kirjallisesti sitä vaatii osuuskunnan hallitukselta niin hyvissä ajoin, että asia voidaan sisällyttää kokouskutsuun. Kokouskutsu on toimitettava aikaisintaan 2 kuukautta ja viimeistään viikkoa ennen kokouksen ajankohtaa jokaiselle jäsenelle, jonka osoite on osuuskunnan tiedossa. Kutsusta tulee luonnollisesti mainita kokouksessa käsiteltävät asiat.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi




Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]