Minilex - Lakipuhelin

Osuuskunnan jakautumisesta päättäminen

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Jakautuvassa osuuskunnassa jakautumisesta päättää aina osuuskunnan kokous. Vastaanottavassa osuuskunnassa siitä päättää hallitus Vastaanottavan osuuskunnan kokouksella on toimivalta päättää jakautumisesta, mikäli sitä vaativat osuuskunnan jäsenet, jotka edustavat vähintään kahdeskymmenesosaa (1/20) osuuskunnan äänimäärästä.

Osuuskunnan säännöissä voidaan määrätä tätäkin pienemmästä vaadittavasta äänimäärästä. Jakautumisesta päättävä osuuskunnan kokous on pidettävä tai vaihtoehtoisesti osuuskunnan hallituksen jakautumispäätös tehtävä neljän kuukauden sisällä jakautumissuunnitelman rekisteröinnistä kaupparekisteriin. Osuuskunnan kokouksen päätös on tehtävä määräenemmistöllä siten, että päätös sulautumisesta on pätevä, jos sitä kannattavat jäsenet, joilla on vähintään kaksi kolmasosaa kokouksessa annetuista äänistä. Mikäli jakautuvan osuuskunnan jäsen ei jakautumisessa perustettavaan osuuskuntaan saa vastaanottavassa osuuskunnassa samaa omistusosuutta ja vastaavia oikeuksia kuin hänellä on jakautuvassa osuuskunnassa, päätös osuuskunnan jakautumisesta voidaan tehdä vain tällaisen jäsenen suostumuksella.

 

Mikäli jakautumista ei hyväksytä jakautumissuunnitelman mukaisesti jokaisessa jakautumiseen osallistuvassa osuuskunnassa, koko jakautuminen raukeaa. Myös jakautumisen raukeaminen on rekisteröitävä kaupparekisteriin.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi




Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]