Minilex - Lakipuhelin

Muita kirjaamiskelpoisia erityisiä oikeuksia

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Seuraavia oikeuksia ei koske kirjaamisvelvollisuus, mutta laki antaa mahdollisuuden niiden vapaaehtoiseen kirjaamiseen. Näihin kirjauksiin tarvitaan lähtökohtaisesti kiinteistön omistajan suostumus.

Kiinteistön yhteisomistajat voivat kirjata keskinäisen sopimuksen kiinteistön hallinnan jakamisesta (ns. hallinnanjakosopimus). Tällainen sopimus luonnollisesti sitoo osapuolia kirjaamattomanakin, mutta kirjaaminen luo vaikutusta myös sivullisiin. Hallinnanjakosopimuksen kirjaaminen on mahdollista kiinteistön käyttötarkoituksesta riippumatta.

Elinkeinotoiminnassa käytettävää rakennusta, konetta tai laitetta koskeva oikeus voidaan kirjata kiinteistön omistajan suostumuksella kahdessa tapauksessa. Ensinnä sen tulee olla rakennettu tai tuotu kiinteistölle omistuksenpidätys- tai takaisinottoehdoin taikka vuokraussopimuksen perusteella. Tämä tarkoittaa, että oikeus ei voi olla pysyväksi perustettu, vaan se kirjataan olemaan voimassa enintään viisi vuotta. Toisena sen tulee olla luovutettu käyttöoikeuden haltijalle käyttöoikeuteen kuuluvaksi.

Kiinteistön omistajalle on laissa annettu mahdollisuus kirjaamisella määrittää, kuuluuko tietty elinkeinotoiminnassa käytetty kone tai laite kiinteistöön ainesosa- ja tarpeistosuhteesta riippumatta. Kirjaamalla on mahdollista määrittää, että kone tai laite ei kuulu kiinteistöön, vaikka se muutoin olisi katsottava ainesosaksi tai tarpeistoksi. Sama voidaan tehdä myös päinvastoin.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi




Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]