Minilex - Lakipuhelin

Mikä on tasa-arvosuunnitelma?

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Laki naisten ja miesten välisestä tasa-arvosta velvoittaa työnantajan edistämään työelämässä sukupuolten tasa-arvoa tavoitteellisesti ja suunnitelmallisesti. Työnantaja on velvollinen laatimaan tasa-arvosuunnitelman vähintään joka toinen vuosi, mikäli sen palveluksessa olevan henkilöstön määrä on säännöllisesti vähintään 30 työntekijää. Tasa-arvosuunnitelman mukaisesti toteutetaan tasa-arvoa edistävät toimet ja suunnitelman sisältönä on ennen kaikkea palkkaus ja muut palvelussuhteen ehdot.

Tasa-arvosuunnitelmaa laadittaessa ja valmisteltaessa on pidettävä huolta siitä, että henkilöstön edustajilla on tosiasialliset mahdollisuudet osallistua suunnitelman tekemisen eri vaiheisiin. Työnantajan on lisäksi annettava henkilöstön edustajille riittävät tiedot ja riittävästi työaikaa käytettäväksi suunnitelmantekoon osallistumiseksi. Suunnitelma on laadittava yhteistyössä luottamusmiehen, luottamusvaltuutetun, työsuojeluvaltuutetun tai muiden henkilöstön nimeämien edustajien kanssa. 

Tasa-arvosuunnitelman sisältö

Tasa-arvolaki sisältää säännökset tasa-arvosuunnitelmien vähimmäissisällöstä. Suunnitelmassa tulee ensinnäkin olla selvitys työpaikan tasa-arvotilanteesta. Tasa-arvosuunnitelman osana on oltava erittely naisten ja miesten sijoittumisesta eri tehtäviin sekä kartoitus naisten ja miesten tehtävien luokituksesta, palkoista ja palkkaeroista. Toiseksi suunnitelmasta tulee käydä ilmi käynnistettäviksi tai toteutettaviksi suunnitellut tarpeelliset toimenpiteet, joilla pyritään edistämään tasa-arvoa ja saavuttamaan palkkauksellinen tasa-arvo. Kolmanneksi tasa-arvolaki edellyttää, että tasa-arvosuunnitelmien tulee sisältää arvio tasa-arvosuunnitelmaan sisältyneiden aikaisempien toimenpiteiden toteuttamisesta ja niiden tuloksista.

Tasa-arvosuunnitelmasta tulee myös tiedottaa henkilöstölle. Tasa-arvosuunnitelma on mahdollista sisällyttää osaksi koulutus- tai henkilöstösuunnitelmaa tai esimerkiksi työsuojelun toimintaohjelmaa. Se voidaan myös laatia yhdenvertaisuussuunnitelman kanssa yhdessä. Työnantaja on vastuussa siitä, että tasa-arvosuunnitelma täyttää tasa-arvolaissa asetetut vaatimukset.

» Suomen suurin lakipalvelu auttaa - Soita 0600 12 450 »


Vinkit

  • Tasa-arvosuunnitelma on laadittava vähintään joka toinen vuosi, mikäli työnantajan palveluksessa olevan henkilöstön määrä on säännöllisesti vähintään 30 työntekijää. 

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi




Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]